Toimimalla osallisuuteen - Papunet

Fyysinen ohjaaminen tukee kehitysvammaista henkilöä aloittamaan toimintansa. anna tehdä itse. Tekemällä asioita itse kehitysvammainen henkilö saa.

Toimimalla osallisuuteen - Papunet - Asiaan liittyvät asiakirjat

Toimimalla osallisuuteen - Papunet

Fyysinen ohjaaminen tukee kehitysvammaista henkilöä aloittamaan toimintansa. anna tehdä itse. Tekemällä asioita itse kehitysvammainen henkilö saa.

Kuvia jäätelöleikkiin Papunet.net/Reetta Wirtanen Kuvat:papunet.net ...

Kuvia jäätelöleikkiin. Papunet.net/Reetta. Wirtanen. Kuvat:papunet.net ja. Reetta Wirtasen omat kuvat jäätelökioski jäätelökauppias jäätelökauppias minä haluta.

Löytöretkellä osallisuuteen - Socca

31. toukokuu 2011 ... Alkuajatus oli taivaita syleilevää, ja kehittämisajatus siitä supistui mutta löysi ytimen. Vaikka kehittämiskohde oli loppujen lopuksi pieni, ...

Avain osallisuuteen - VALLI ry

Muikkulaatikko. Muistikuntoutusmateriaali. Keski-Suomen muistiyhdistys, Jyväskylä. Materiaali tallennettuna dVd:lle , PdF-, PowerPoint tai Word-tiedostoina.

Esteettömyydellä osallisuuteen Jyväskylän ... - Theseus

nurminen anne, viestinnän lehtori liiketoiminta ja palvelut -yksikkö. Jyväskylän ammattikorkeakoulu olsonen marja, lehtori ammatillinen opettajakorkeakoulu.

Jotos – polku osallisuuteen - Peda.net

NUORISOASIAINKESKUS. OPETUSTOIMI. Tampereen kaupunki. Jotos – polku osallisuuteen. Lasten ja nuorten osallisuuden käsikirja ...

Tuettu vapaaehtoistoiminta – avain osallisuuteen - Kansalaisareena

2017 Jyväskylässä aiheesta järjestetyn seminaarin keskusteluihin, osa on kokonaan kirjoittajiensa ... Toiminta lähti liikkeelle vapaaehtoisten koulutuksesta.

Arvottomuudesta osallisuuteen - Trepo - Tampereen yliopisto

30. heinäkuu 2013 ... Pinni B:n luentosalissa 1097, Kanslerinrinne 1, Tampere, ... passeja ja kortteja, kuten hygieniapassi, työturvallisuuspassi, tulityökortti, tieto-.

Osallistumisesta osallisuuteen – Nuorten sisällöntuottajien ... - Helda

esimerkiksi yhteisöpalvelut MySpace ja YouTube, ovat osoittaneet. ... Sintosen (2012, 15) mukaan Suomessa on puhuttu internetin käytöstä hyötykäytön ... Tilatuimmat kanavat ovat niitä, joita useimmat käyttäjät haluavat seurata tilaamalla.

Kolme ja yksi kuvaa osallisuuteen.indb - Core

Reinikaisen (2007, 31) mielestä Suikkanen puolestaan on väittänyt virheellisesti, ... Suikkasen (2003, 53) mukaan on kuitenkin verraten vähän tutkittu ... Fyysisen ympäristön merkitys osallisuuden kokemisessa tuli esille kai- ... Eskola Jari, Koski-Jännes Arja, Lamminluoto Erja, Saaranen Anita, Saastamoinen Mikko & Val-.

Sää - Papunet

sataa räntää sataa lunta sataa rakeita jäinen liukasta sumuinen taivas kuu tähti maapallo planeetta aurinko. Page 4. lämpötilat mikä/mitä? lämpömittari helle.

Juhlitaan - Papunet

suosittuja pääsiäiskukkia. Myös kananpoikaset eli tiput ovat keltaisia. Jos laitat pääsiäisenä koivunoksia maljakkoon, niihin tulee pienet lehdet eli hiirenkorvat.

Käsienpesu - Papunet

4. Ota saippua ja levitä se käsiin. 5. Pese kädet. 6. Sulje hana. 7. Kuivaa kädet. 8. Laita paperi roskikseen. Käsienpesu. Ohje: Tiina Karhunen ja Eetu Ruokonen.

Tunneideat - Papunet

Mielialakortit, Tunnekortit ja korttisarjat (www.tevella.fi). Olo-Orava tunnemateriaalit ... TunneTassu-, Koalas- ja muut tunnekortit (www.kiianmaa.com). Pelejä.

Pakastepatonki - Papunet

PAKASTEPATONKI. Tarvikkeet: • Pakastepatonki. • Arkki leivinpaperia. • Uunipelti. • Sakset. • Patakintaat. Pakastepatongin valmistus: 1. Pese kädet.

Musiikkitalo - Papunet

Orkesteri on soittanut säveltäjä Jean Sibeliuksen kanssa ja esittänyt hänen sävellyksiään. Helsingin kaupunginorkesteri soittaa 70–80 konserttia vuodessa.

VUOrOTELLEN - Papunet

to heti ensimmäisen syntymäpäivän jäl- keen, toinen etenee verkkaisemmin ja ... Pyydä neuvolasta lähete puhe- terapeutille, jos puheterapia- kontaktia ei vielä ...

Ruokia - Papunet

vesimeloni mustikka puolukka vadelma mansikka ... suklaa karkki salmiakit hedelmäkarkit tikkari pääsiäismuna jäätelö mehujää kakku perunalastut popcornit ...

Koti - Papunet

kattila paistinpannu kauha lasta vispilä kaulin pullasuti vuoka pelti taikinapyörä kaavin muotti. Page 16. tehdä keittiö mitä? tehdä ruokaa leipoa lämmittää ruoka.

Saapasjalkakissa - Papunet

ja osti kissalle komeat saappaat. Kun kissa oli saanut komeat punaiset saappaat jalkaansa, se heitti säkin selkäänsä ... miehet vastasivat. - Kun kuningas tulee ...

Kommunikointiohjelmat Fi iOS - Papunet

Myös muokkaus suomeksi. Myös muokkaus ... suomenkieliseen versioon saa päivityksiä ... Esimerkki-sisältöä ohjelmassa ... esimerkkejä ja videoita. Erikseen ...

Vaatteita - Papunet

housut paita solmio hame pyjama yöpaita kylpytakki korut tossut uimapuku uimahousut tossut. Page 4. ulkovaatteita mikä/mitä? millainen? välihaalari haalari.

Leirikoulurakas - Papunet

Anna kelluu vielä unessa. Hän ei halua herätä. Hän näkee unta Villestä. Unessa Anna istuu Villen sylissä lämpimänä ... Juokseminen tuntuu hyvältä. Metsä on ...

ja leivontaohjeita - Papunet

Voitele pullat kananmunalla. 19. ... 1 muna suolaa. ½ desilitraa juoksevaa margariinia. 5 desilitraa vehnäjauhoja ... 8. Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi.

Ruokaohjeet - Papunet

Omena.kaurapaistos . ... 6. Mittaa kulhoon 150 grammaa margariinia. Pehmitä tarvittaessa mikrossa. 7. Sekoita pehmeä margariini ja sokeri puuhaarukalla. 8.

Kuunteleva kosketus - Papunet

kosketusta tietoisena lähestymistapana. Jos teette ... Kuunteleva kosketus on hoitavaa kommunikaa- tiota. ... tunteet, kuten hellyys, hyväksyminen, rakkaus.

Oma ääni kuuluviin! - Papunet

ja editointiohjelman. Joitakin editointiohjelmia voi ladata ilmaiseksi internetistä. Poista ne kohdat, jotka ovat huonoja ja joista et pidä. Valitse ne kohdat,.

Uunin käyttö - Papunet

leivinpaperi, patakintaat ja ajastin. Tarkista että uuni on tyhjä. Ota pois uuniritilä, jos käytät uunipeltiä. Käännä uunin toimintatavan valitsin haluttuun asentoon ...

Kaupunkien linnut - Papunet

Lämpimistä maista linnut löytävät helpommin ruokaa. ... Parvi suojaa lintuja vaaroilta. Kun joku linnuista ... Niiden yleinen lauluääni on ti-ti-tyy. Talitiaiset ...

Kettu ja korppi - Papunet

www.papunet.net/pelit/tietoa-ja- tarinoita. Page 2. Olipa kerran korppi. Se oli suuri musta lintu, jota pidettiin hiukan tyhmänä. Korpilla oli tapana istua.

Koskettelukirja Juhlitaan! - Papunet

Silloin annetaan pieni lahja tai kortti ystävälle tai omalle kullalle. Piirrä punainen sydän korttiin ja kerro kuinka paljon ... ylioppilaslakin. Ilmapallot ja serpentiinit ...

Tikas Nettietiketti - Papunet

Tikaksen johtoryhmän jäsenet ovat osallistuneet. Nettietiketin työstämiseen: • Sirpa Ahde, Veromäen koulu. • Hanna Fontell, Eestimetsän koulu.

Kuvakommunikointi-ideat - Papunet

naisista/miehistä, kesästä/talvesta, maalta/kaupungista, ulko-/sisävaatteista, ... käyntikorttikotelo tai taskullinen valokuva-albumi ... esimerkiksi ohjaajan liivi.

Kana-nuudeliwokki - Papunet

250 g pakaste- wokkivihanneksia. • 70 g cashewpähkinöitä. • 2 pkt kananmakuisia nuudeleita. Tarvittavat välineet: • kattila. • paistinpannu / wokkipannu. • sakset.

Etunimi Sukunimi - Papunet

Kuvakortit on tehty sähköiseen muotoon tämän opinnäytetyön liitteeksi, mistä jokainen ... Mitä on kehitysvammaisuus ja miten se vaikuttaa kommunikointiin? 2.

Viittomat kommunikoinnissa - Papunet

viittomat kommunikoinnissa ... tukiviittomat ovat viittomakielestä lainattuja viittomia. ... Suvi – Suomen viittomakielten verkkosanakirja (http://suvi.viittomat.net).